Dolar : Alış : 32.3105 / Satış : 32.3688
Euro : Alış : 35.2734 / Satış : 35.3370

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

AKİTLERİN CUMHURİYET VE EĞİTİM-İŞ KORKUSU

25 Ekim 2017 - 401 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Basın Açıklamaları»AKİTLERİN CUMHURİYET VE EĞİTİM-İŞ KORKUSU

Arkalarında iktidarın desteğini hissetmelerine rağmen gericilerin, Cumhuriyet korkusu son bulmamaktadır. Işığı gördüğü anda kaçan yarasalar gibi, her şeye rağmen bu ülkeyi gericileştiremediklerini gören gericiler de, korkuya kapılıp ya saldırmakta ya da köşesine çekilmektedirler.
Bunun son örneği ise; tüm muhalif unsurları hedef gösteren, bir iftira makinesi gibi çalışan Akit gazetesidir. Ancak gazetesinden bile daha çirkin saldırılarda bulunduğu internet sitesinin bile kendisine ait olduğunu kabul etmeyecek kadar dediğinin arkasında duramayan bu misyonlu cahiller, sendikamız Eğitim-İş’in eğitimin gericileştirilmesine karşı verdiği savaştan duyduğu rahatsızlığı dün bir kez daha belli etmiştir.

BU SALDIRININ HESABINI SORACAĞIZ!
Hatırlanacağı üzere sendikamız, İstanbul Beşiktaş’taki Dikilitaş Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu’nda okul zili olarak mehter marşı çalındığını ortaya çıkarmış ve buna tepki göstermiştir.
Tıpkı AKP’nin, seçimden sonra kendisiyle bütünleşen dombra müziğini okullara soktuğunda bununla mücadele ettiğimiz ve geri adım attırdığımız gibi, bu hadsiz uygulamaya da geçit vermeyeceğimizi ilan etmiştik.
Bu kararlılığımızdan rahatsız olan AkitTV adlı internet kanalı, sendikamızı hedef almıştır. Bu iftira mecrasındaki ‘haber’ bülteninde “Ecdadımızın kahramanlıklarını anlatan mehter marşından rahatsız olan eski Türkiye kalıntılarından Eğitim-İş sendikası, mehter marşına karşı Osmanlı korkusuyla haçlı seferleri refleksleri gösterdi” denilmiştir. Bu cahil saçması videonun ardından ise, sosyal medya hesaplarımız, troller ve şeriat aşıkları tarafından saldırıya uğramıştır.

Bu hakaret içeren üslup ve o üslubu aratmayan iftiraya karşı harekete geçecek, suç duyurusunda bulunacağız.

GERİCİLERE 3 ÖNEMLİ BİLGİ NOTU
Öte yandan; bir cevabı hak etmeseler de, biz eğitimcilerin işi inadına öğretmeye çalışmaktır. O yüzden bu saldırıya/iftiraya karşı öğretici olmak da vazifemizdir. O yüzden;

1- Tarihe baktığında “ecdadının kahramanlığı” olarak Kurtuluş Savaşı’nı, Çanakkale Destanını değil, ille de ve AKP dayattığı için sadece Osmanlı dönemini görenler, Osmanlı arşivleri, hatıralarının en çok hangi iktidarın döneminde tahrip edildiğini de araştırmalıdır.
2- “Eski Türkiye kalıntıları” ne demektir bilinmez, zira bu ülke hâlâ ve inadına Cumhuriyet ile yönetilmektedir ama bu kavramları kullananlar bilmelidir ki, “kalıntı” bile, herhangi bir somut durumun izidir. Oysa bu boş kavramları kullananlar kendi cehaletinde boğulduklarında, onlardan geriye “kalıntı” bile kalmayacaktır.
3- “Mehter marşından korkarak karşı haçlı refleksi gösterdiğimiz” cümlesi ise hastalıklı bir zihniyetin üründür. Bizim mücadelemizin, AKP’nin yeni Osmanlıcılık hayalleri için okullarda propaganda yapmasına karşı olduğu açıktır. Bu durumu işine gelmediği için çarpıtıp, bizi kendisine göre “karşı din”e mensup görenler bilmelidir ki, bu mezhepleştirme, toplumu inançlarına göre, doğduğu yere göre kutuplaştırma oyunları sökmeyecektir. Üstelik iddia edildiği gibi bizim bir “korkumuz” da yoktur. Bizler, okullardan silmek istedikleri İstiklal Marşı’nı sahiplenen ve o marşın “Korkma!” diye başladığını asla unutmayanlarız. Bizler, tüm şartlar aleyhe olmasına rağmen o karanlık tablodan şanlı bir direniş filizlendirerek, bir millet, bir vatan, bir Cumhuriyet şahlandıranların devamıyız. Bizler, Korkma eylemini, şanlı kahramanlar Cumhuriyet için mücadele verilirken vatanı işgalci güçlere satan ve zoru görünce kaçan padişahların devamı olduğunu söyleyenlere bırakalı tam 94 yıl olmuştur!
O yüzden herkes bilsin ki; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, Eğitim-İş olarak, eğitimin de ülkenin de gericileştirilmesine geçit vermeyecek, Cumhuriyet’in ve değerlerinin sonuna kadar sahiplenicisi olacağız! Bu yüzden rahatsızlık verdiysek ne mutlu!

               MERKEZ YÖNETİM KURULU 

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :