Dolar : Alış : 32.0060 / Satış : 32.0636
Euro : Alış : 34.6590 / Satış : 34.7215

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

PDR EYLEM KARARINDA VERİLEN CEZAYA YARGI DUR DEDİ

18 Şubat 2019 - 134 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anasayfa»PDR EYLEM KARARINDA VERİLEN CEZAYA YARGI DUR DEDİ

10 Kasım2017 tarihinde yayımlanan Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği ile PDR hizmetlerini yürütenlere nöbet görevi verilebilmesi düzenlenmişti.

Eğitim iş olarak; bu görevin mesleğin icrası ile psikolojik danışmanlık hizmetleri ile bağdaşmayacağı, yanlış olacağı, öğrenci ile karşı karşıya gelinen durumlarda güven kırılmasının söz konusu olacağı gerekçesiyle eylem kararı almıştık.

Bu gerekçelerimizi haykırdığımız halde idare konuya kayıtsız kalmıştır.

Üyelerimize bu süreçte;

Aldığımız eylem kararı  doğrultusunda eyleme katılmaları halinde de idare tarafından baskı uygulanabileceğini, soruşturma açılabileceğini fakat sendika olarak her aşamada yanlarında olacağımızı, yargısal süreçleri dahil her türlü mücadeleyi beraberce yürütmeye hazır olduğumuzu belirttik.

Eğitim İş olarak üyemize verilen disiplin cezasının iptali için açtığımız davada İstanbul 8.İdare mahkemesi disiplin cezası işlemini İPTAL etmiştir.

Mahkeme iptal gerekçesinde üyenin sendikasının aldığı karar doğrultusunda görevi yerine getirmediğini, bunun da ulusal ve uluslararası hukuk bağlamında Sendikal Faaliyet  olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapmıştır.

İdareye yani MEB’e bir kez daha sesleniyoruz. Bu dayatmacı yönetmeliğiniz meslek etiğine ve mesleğin icrasına aykırıdır. Bir an önce kaldırınız. Sendikal faaliyetleri engellemeye yönelik uygulamalar ile korkutmak amaçlı yazışmalara son veriniz.

Eğitim İş olarak üyelerimiz başta olmak üzere tüm eğitim ve bilim işgörenlerinin yanında olmaya, sonuç alıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :