Dolar : Alış : 31.9675 / Satış : 32.0251
Euro : Alış : 34.5875 / Satış : 34.6498

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

BARIŞ VE DOSTLUK BAYRAMI NEVRUZ KUTLU OLSUN

21 Mart 2019 - 205 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anasayfa»BARIŞ VE DOSTLUK BAYRAMI NEVRUZ KUTLU OLSUN

Bugün, baharın müjdecisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü dünyanın en eski ve en zengin barış ve dostluk bayramı. Nevruz, yani “Yeni Gün”, hayatın akışı içinde bireyin ve toplumun ruhunda oluşan, kırgınlıkları, hüzünleri arındırma günü.

Doğanın tüm renkleriyle canlanmaya başladığı baharı, doğa ile insanın bütünleşmesini simgeleyen Nevruz, kültürümüzde her zaman barış ve sevgiyle özdeşleşmiştir.

Nevruz kökümüz, geçmişimiz, ortak bilimcimizdir. Sadece ülkemizin değil bütün coğrafyamızın ortak rengi, ortak ezgisidir.

Bu nedenle bu coğrafyanın insanları, Nevruz’u ayrışmanın değil, birlik ve beraberliğin sembolü olarak kutlamalı ve yaşatmalıdır. Nevruz’a ulusal bir bütünlük içerisinde sahip çıkmak yaşadığımız çatışma konusu olan pek çok sorunu da kendiliğinden çözecektir.

Emek örgütü olmanın bilinciyle verdiğimiz mücadelede her zaman, ayrışmayı değil, bütünleşmeyi; çatışmayı değil uzlaşmayı ve sınıf bilinciyle ortak mücadele etmeyi savunmak gereğine yürekten inanıyoruz. Ancak o zaman Nevruzun gelişini büyük coşkuyla karşılayıp o heyecanı yaşamamız mümkün olacaktır. Gerçek bahar emekçinin, köylünün, çiftçinin, cumhuriyet değerlerine gönül vermiş herkesin avuçlarının içinde açacaktır.

Eğitim-İş olarak güzel günlerin habercisi kabul edilen Nevruz Bayramı’nı kutluyoruz.

             MERKEZ YÖNETİM KURULU 

Bu yazıyı paylaş