Dolar : Alış : 32.2596 / Satış : 32.3177
Euro : Alış : 34.8189 / Satış : 34.8816

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

DİYANET’İN 4-6 YAŞ ÇOCUK ÖĞRETİM PROGRAMINI YARGIYA TAŞIDIK

13 Haziran 2019 - 157 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anasayfa»DİYANET’İN 4-6 YAŞ ÇOCUK ÖĞRETİM PROGRAMINI YARGIYA TAŞIDIK

Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda, eğitim öğretim sürecini kendine yakın gördüğü taşeronlara havale etmeye devam etmektedir. Bu taşeronların bir ayağı gerici dernek ve vakıflar iken son ve en önemli ayağı da Diyanet İşleri Başkanlığı’dır.

Bütün yargı kararlarında devletin eğitim öğretim işlerini hiçbir şekilde devredemeyeceği yer aldığı halde bu ısrar ve inattan vazgeçilmemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın asli görevi olmayan Anayasa’da yer alan laik ve sosyal hukuk devleti ilkesine aykırı olan en önemli uygulamalarından biri de 4-6 yaş grubu çocukların Kur’an kursu eğitimi adı altında yürüttüğü faaliyetlerdir. Bu faaliyetler Anayasa’ya, yasalara ve yargı kararlarına aykırı olmakla beraber geleceğimiz olan çocuklarımızı, yani geleceğimizi ipotek altına alacak niteliktedir.

Buna asla izin vermemesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı bırakın karşı çıkmayı destekler bir tavır sergilemektedir. 4-6 yaş grubu çocuklarımız okul öncesi eğitim çağında, laik, bilimsel, demokratik eğitim ilkelerine uygun eğitim görmeleri gerekirken ve bu görev devlet adına Milli Eğitim Bakanlığı’nın iken bu görevi devredercesine hareket etmesi kabul edilemez. Bu uygulama Tevhid-i Tedrisat’a, Anayasaya ve yasalara aykırı olup hiçbir kurum ya da kuruluş MEB’in görevi olan öğretim programı hazırlamak ya da uygulamak yetkisine sahip değildir

Diyanet İşleri Başkanlığı’na yaptığımız bu eğitimlerden vazgeçmesi, bu eğitimleri iptal etmesi, öğretim programını kaldırması yönündeki başvurumuza kayıtsız kalınması nedeniyle, 4-6 yaş grubu çocuklar için Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen öğretim programının öncelikle yürütmesinin durdurulması ardından iptal edilmesi için Danıştay nezdinde dava açtık.

Ayrıca son günlerde gündeme gelen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hafızlık eğitimi adı altında kullanılmasına yönelik protokolün iptali için hukuki süreci başlatıyoruz.

Gerici dernek ve vakıflar okullarımızdan ayrılıncaya kadar, Diyanet İşleri Başkanlığı okul ve öğrencilerimizden elini çekinceye kadar, laik, bilimsel, demokratik, kamusal ve parasız eğitim için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Bu yazıyı paylaş