Dolar : Alış : 31.9675 / Satış : 32.0251
Euro : Alış : 34.5875 / Satış : 34.6498

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

Birileri Okulları Karıştırmaya Öğretmenleri Fişlemeye Çalışıyor

04 Mart 2014 - 5.586 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anasayfa»Birileri Okulları Karıştırmaya Öğretmenleri Fişlemeye Çalışıyor

Ülke genelinde yolsuzlukların gündeme damgasını vurduğu son günlerde iktidardan güç alan hatta ve iktidar tarafından yönlendirilenler okullarımızı karıştırmaya, soyut iddialarla son derece tehlikeli provokasyonlar çıkarmaya , öğretmenlerimizi fişlemeye, öğrencileri kışkırtmaya soyunmuşlardır.

03.03.2014 Pazartesi günü İstanbul Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Endüstri Meslek Lisesinde yukarıdan gelen emirler doğrultusunda öğrencilere hiç sorulmayacak, pedagojik olmayan sorurla sorulmuş ve hükümet yanlısı olana olmayan öğretmen ayrışması için öğrenciler kullanılmaya çalışılmıştır.

Üzerinden bir gün geçmeden aynı ilçede İMMİB Erkan Avcı Endüstri Meslek Lisesinde hükümete yakınlığı ile bilinen ve yöneticileri adeta hükümet sözcülüğüne soyunan Eğitim Bir Sen Sendikasının öğretmenleri adına ayrıştırıcı ve bölücü , provokatif bir yaklaşımla bir metin kaleme alınmış ve öğretmenler odasına gizlice asılmıştır.

Ayrıca gizli şekilde Öğretmenler odasında Eğitim-İş dahil diğer sendikalara ait panolardaki afişler indirilmiş, broşür ve diğer dokümanları kaldırılmıştır. Kanuna aykırı bir şekilde yapılan bu hareketin izah edilmesi mümkün değildir.

Akıl tutulması yaşayan bu anlayış öğretmenler odasına astığı

metinde okul idaresine de tüm öğretmenlere de emirler verircesine ve son derece vahim isnatlar ve iftiralar içeren bir tavır sergilemiştir.

Metinde yer alan;

          Derslerde artık siyaset konuşulmaması,

          Öğrencilerimizin terör eylemlerine, siyasi olaylara yönlendirilmemesi

          Öğrencilerimize Ateizm propagandası yapılmaması,

          Başörtülü bayan öğretmen ve öğrencilere özellikle de onların bulunduğu ortamlarda hakaret edilmemesi

Şeklindeki maddelerin yanı sıra,

Bu tür konuların idare değil öğretmen kaynaklı olduğu belirtilmekte ve öğretmenler “gözlerini ideoloji bürümüş, kesinlikle eleştiriye kapalı,  dine ve dini çağrıştıran konulara aşırı tepkili, diyaloğa kapalı, özgürlüğe kota koyan, bir anlayış ile öğretmenliğin nasıl yapılacağı…”  

Gibi soyut ,hiçbir nesnelliği olmayan ithamlarla butun öğretmenler hedefe oturtulmaktadır.

Okul idaresini dahi hiçe sayıp kanun tanımaz tavırların artması, bu denli ayrıştırıcı yaklaşımlar cüret gösterebilenlerin nereden cesaret aldıklarını anlamakta güçlük dahi çekmiyoruz. Çünkü eğitimi dizayn etmek isteyenlerin, parelel yapı ile mücadele etmek kisvesi altında tüm toplumu ayrıştıranların amaçlarının ne olduğu açıktır.

Son olarak 26 Mart 2014’te iş bırakmamıza sebebiyet veren kanun tasarısı da bu anlayışın icrasi niteliğindedir.

Elleri kirli, cepleri dolu, kalpleri taş, kirli ve yandaş siyasetlerinden güç alıp dini siyasete alet eden din tacirlerinin eğitimden ellerini çekmelerini istiyoruz.

Yapılanlar hiç kimsenin yanına kar kalamayacaktır.

Eğitim İş bu tür provokasyonlara ve yaklaşımlara boyun eğmeyecek ve hukuk çizgisinden ayrılmadan her türlü mücadeleyi sonuna kadar verecektir. Bu konu hakkında yetkilileri gerekeni yapmaya, sorumlular hakkında yasal işlemleri başlatmaya davet ediyoruz. Sendikamız konuyu yakından takip etmekte ve gerekli hukuki girişimleri yapmaya hazırlanmaktadır.

Kamuoyuna duyurulur…

Bu vesileyle o metnin bir kısmını kamuoyunun takdirine sunuyoruz….

IMAG2014

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :