Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

MAKSUT BALMUK’UN GÖREVDEN ALINMASINI PROTESTO ETTİK

29 Kasım 2013 - 4.287 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anasayfa»MAKSUT BALMUK’UN GÖREVDEN ALINMASINI PROTESTO ETTİK

        Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine ‘züppe’ diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle tutulan müfettiş raporuna göre hakkında bir yıl kademe durdurma ve müdürlük görevinden el çektirme cezası istenilen Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Maksut Balmuk’un cezası onandı.

      30 Ağustos’ta kişisel hesabından attığı tweetle orta öğretime geçiş sitemini eleştiren Maksut Balmuk, “Orta Öğretime Geçiş Sistemi’ni bir grup züppe hazırlayıp, Bakan’a mı sundu?” demişti.

     Tweetle ilgili bazı internet sitelerinde haber yayınlanınca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmış, Balmuk’un ifadesini alan müfettişler hazırladıkları raporda bir yıl kademe durdurma cezası ve müdürlük görevinden alınması talebinde bulunmuşlardı.

     Esasen Maksut Balmuk’u soruşturma sureci Gezi Protestolarına destek vermeyisle başlamıştı. Baskıcı siyasal iktidarın uygulamalarını her ortamda dile getiren, eğitimle ilgili sitelerde göruşlerini her daim cesurca yazan Maksut Balmuk siyasal iktidar yanlılarınca da yakından izlenmekteydi.

     Maksut Balmuk’a talep edilen cezanın onanmasının ardından, Eğitim İş Genel Başkanı Veli DEMİR ve MYK üyeleri Osman Kandemir, Barış Düdü ile İstanbul 1, 2 ,3 ve 4 No’lu Şube Yöneticileri ve öğretmenler, Okul Müdürü Maksut BALMUK’a destek olmak için İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğu Önünde toplanarak Maksut Balmuk’a verilen haksız ,aşırı,hukuksuz cezayı protesto etti.

     İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında Veli DEMİR, ” bu olayların sadece Züppe demekle ilgili olmadığını devletin valisi ağzımıza alamayacğımız cümleler kurarken yedirmem diyenler, üyelerimizi yemek istemektedirler.

     Biz de Çapulcu diye kendini tanımlayan üyelerimiz yedirmeyiz. Bu gezi olaylarının yarattığı etkinin intikamıdır. Biz öğretmeniz idarecilik bizim ikinci görevimiz olabilir fakat hakkıyla atanan arkadaşlarımı uygulanan baskılara da boyun eğmeyiz…

     -Eğitim İş çağdaş Atatürkçü, demokrat laik eğitimden yana tavrından asla ödün vermeyecektir. Bir süre önce Kocaeli’de, Sancaktepe’de, Beşiktaş’ta üyelerimize yönelik yaşanan sürgünler bugün Sarıyer’de kendini göstermektedir.

      -Üyemiz ve Özlük Hukuk Danışmanımız Maksut BALMUK bilgisiyle birikimiyle bakanlığa bir çok kez yol gösteren, cesur tavır sergileyen yaklaşımıyla takdir edilmesi gerekirken cezalandırılmıştır.

     -Konuyu derhal yargıya taşıyacağız. Eğer birazcık olsun adalet kalmış ise hakkımızı geri alacağız. Yağ kokarsa tuz vardır. tuz da kokarsa yapacak bir şey yoktur. Tuzun kokup kokmadığını anlayacağız” …diyerek basın açıklamasını tamamladı.

     Siyasal İktidarın, kendine muhalif gördüğü; öğretmen,öğrenci,idareci,okul müdürü ve devlet memurları üzerine kara bulut gibi çöken baskıcı zihniyeti,biz ruhunu 1919 milli mucadelesinden alan emekçi eğitimcileri asla yıldıramayacaktır.

       Bügün kendini Atatürkçü olarak tanımlayan herkes siyasal iktidar tarafından yargılamalar,soruşturmalar, sürgünlerler aracılığıyla psikolojik operasyona,mobbinge maruz kalmaktadırlar.

        Siyasal İktidarın bizler gibi çağdaş uygarlığı, bilimsel eğitimi,demokratik laik cumhuriyeti kendine idol edinmiş eğitimcilere verdiği her cezalandırma bir madalyadır. Karanlığa boğmaya çalıştığı her güneş ışığı siyasal iktidarın yüzünü aydınlatmak için her gün yeniden doğacak, doğmaya devam edecektir.

     Siyasal iktidar şunu iyi bilmelidir ki, makam koltukları bizler için geçicidir. Makam koltuklarında oturan aydınlık eğiticimlere yapılan baskı, zulüm, yıldırma, sürgünler bizleri bir an bile yıldıramaz. Baskı zulüm,ayrımcılık,kadrolaşma sevdası ile tutuşan zihniyetin bir tezahürüdür.

     Siyasal iktidara burdan tekrar hatırlatıyoruz;

     Bu Daha Başlangıç Mücadeye devam…20131129140139_1385664958956

 

 

 

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :