Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

29 EKİM KUTLAMA YASAĞI

28 Ekim 2013 - 1.424 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Arşiv»29 EKİM KUTLAMA YASAĞI

GÜNGÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN OKULLARA 29 EKİM KUTLAMA YASAĞI

GÜNGÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN OKULLARA 29 EKİM KUTLAMA YASAĞI

 

 

 

Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Adına Şube Müdürü Muammer Aydın tarafından okullara gönderilen 24.12.2013 tarihli yazıda ‘’Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlaması münasebetiyle okullarda tören yapılmayacağından’’ ibaresiyle, önümüzdeki Cumhuriyet Bayramının okullarda kutlanmayacağı anlaşılmaktadır. AKP iktidarı ve bürokratlarının milli bayramlarımıza yönelik yasakçı zihniyetinin bir ürünü olarak ortaya çıkan bu uygulama, MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği 7.Bölümde yer alan maddelere açıkça aykırıdır. İlgili Maddeler:

 

Millî Bayramlar ve Yerel Kurtuluş Günleri

“ a) Okullar, millî bayramlar ve yerel kurtuluş günlerinin kutlanması ile ilgili okul içi ve okul dışı etkinliklere bütün imkânlarıyla katılırlar. Millî bayramlar ve yerel kurtuluş günlerinde öğretmen ve öğrenciler kendilerine verilen görevleri yaparlar.

c) Okullar, kutlamalarda ilgili mevzuat hükümlerince donatılır. Büyük yerleşim merkezlerinde okulların bütünüyle katılamaması durumunda törenler okullarda yapılır. Bu törenlerde ilgili mevzuatta belirtilen esaslara göre hareket edilir.” şeklinde yer almaktadır.

Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığın ‘’Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ne’’ ve önemli gün ve haftalar çizelgesine açıkça aykırı bulunan bu yazısı ile hem yönetmeliğe aykırı hareket etmiş hem de Cumhuriyet Bayramı kutlanmasına hazırlanan okullarımızda öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerin Cumhuriyet Bayramını kutlamasının önüne geçme girişiminde bulunmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine 10 yıldır dinamit koyan AKP zihniyetine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve öğretmenleri olarak müsade etmeyeceğiz. İktidar, Cumhuriyet Bayramları ile ilgili sokaklara astığı afişlerle halkımızın gözünü boyamakta, ülkemizin okullarından, çocuklarımızın bilincinden, ülkemizi Cumhuriyet yapan bütün devrimleri alenen silmeye devam etmektedir.

Demokrasiden, ülkesini sevmekten bahseden AKP iktidarı,  ülkemizin en önemli bayramının kutlanmasının önüne koyduğu engellerle yasakçı zihniyetini ve cumhuriyet değerlerimizin gelecek nesillerin bilincinden bir bir yok ettiğini, yaptığı bütün uygulamalarla da ortaya koymaktadır.

Eğitim İş Sendikası olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’a ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya soruyoruz!!!

–          Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yollanan bu yazı MEB tarafından kabul görmekte midir?

–          Böyle bir yazı diğer il ve ilçe yöneticilerince de yollanmış mıdır? Yoksa Güngören Milli Eğitim Müdürlüğü’nün keyfi uygulaması mıdır?

–          İsteyen yöneticiler istediği gibi bayram kutlamalarının okullarda kutlanmasını engelleyebilmekte midir?

–          Cumhuriyet Bayramı artık ilköğretim ve ortaöğretim okullarında kutlanmayacak mıdır?

Cumhuriyet Devrimimizi kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde Eğitim-İş’li öğretmenler olarak Cumhuriyet Bayramımızın yasaklanmasına müsade etmeyeceğimizi, çocuklarımıza daima Cumhuriyet Devrimlerini öğreteceğimizi, milli bayramlarımızı ebediyen kutlayacağımızı, bunun önünde hiçbir gücün, hiçbir iktidarın, hiçbir baskıcı Cumhuriyet düşmanı zihniyetin duramayacağını kamuoyuna duyururuz.

 

Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili yazısı:

gngren le

 yazı

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :