Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

Eğitim İş gündemi belirlemeye devam ediyor…

28 Mart 2014 - 1.020 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Makale»Eğitim İş gündemi belirlemeye devam ediyor…

EĞİTİM İŞ1
Eğitim İş geçmişte olduğu gibi şimdi de dersini veriyor… Biz yetkili sendika olmasak da etkili sendika olduğumuzu apaçık ortaya koyuyoruz.

2007 yılında hükümetin bir gecede 500 bir ayda 15bin atama yaptığı yönetici atama yönetmeliğinin durdurulmasını sağlayan ilk sendikaydık. Aynı yönetmelikle yapılan atamaların iptali için dava açıp kazanan ve bir yönetmeliğe göre yapılan atamaların tamamını tarihimizde ilk kez geri aldırmayı başardık.

Bu gelişmelerden sonra 2009 da masaya oturmak zorunda kalan bakanlığa orada da gerekli dersi verir ve son yılların en objektif yönetmeliğine imza atılmasına ön ayak olur.

Oradaki toplantıda hiç gündemde olmamasına bakanlığın taslağında dahi bulunmamasına rağmen Malum’senin baskısıyla rotasyon yönetmeliğe girdiğini de hatırlatalım.

Bu konu bir örnek olup bir bir çok soruna neşter vuran Eğitim İş elde ettiği kazanımlarla da kendinden söz ettirdi.

Yıl 2013: Eğitim-İş ülke genelinde nöbet eylemi başlattı. Ücret yoksa nöbet de yok dedi. Burada tek sorun nöbet ücreti değildi. Burada sorun eşitsizliklerin giderilmesiydi, angaryaya hayır demek idi, sorumluluğu çok olan bir görevin görev tanımının dahi olmamasına karşı duruş idi…

O günlerde bize bu da ne diyen sendika yöneticileri olmuştu fakat tabanları öyle demiyordu. Çünkü öğretmenler şikayetçiydi.

Derken eylemlerimizi gerçekleştirdik. Sonra ne oldu? Düne kadar hiçbir şekilde destek vermeyenler, soruna eğilmeyenler şimdi bir bir çıkmışlar 4 saat ücret verilsin, 5 saat verilsin, 6 saat verilsin diye yarışa girdiler.

Konu rüyalarına girmiş olmalı ki gündemlerine gündemlerinden düşmez oldu.

Çağrı yaptı genel merkezimiz buyurun hep beraber tavır alalım eylem koyalım diye. Cevap yok çünkü kişisel çıkarları eğitimcilerin çıkarlarının önüne geçiyor.

Bakanlık bir düzenleme yapmazsa gelecek yıl sürekli hale gelecek eylem programına başladı ve

Eğitim iş geçen ay da ilk hafta nöbet tutmadı. Haftaya da tutmayacak, Mayıs ve Haziran aylarının ilk haftalarında da… Ne oldu biliyor musunuz?

Diğer öğretmenler tutmak zorunda kalıyorlarmış bu nedenle de eşitsizlik oluyormuş… O zaman kimse tutmasın her türlü desteği biz verelim. Böylece hesap sorsunlar sendikalarına…

İdarelere dilekçe verdik “biz bu hafta nöbet tutmayacağız bilginiz olsun.” Dedik. Bunu fırsat bildiler ve

– Dilekçenizdeki talebiniz uygun görülmemiştir,

– Nöbetinizi tutun,

– Tutmazsanız soruşturma açarız,

Cümleleriyle karşılaştık. Biz sormadık ki tutmasak olur mu diye? Biz tutmayacağız, okul da mağdur olmasın bilginiz olsun tedbir alın dedik sadece. Fakat kendi istedikleri gibi anladılar kraldan daha kralcı olanlar. Unutmayın öğretmenin bu eylemini engellemeye çalışmak TCK ya göre sendikal faaliyetleri engellemeye girer.

Nöbet tutmama kararını alan, öğretmenimizden ziyade onun temsilcisi olan Eğitim İş Genel merkezidir. Muhatabınız da Eğitim İş Genel Merkezidir değerli okul müdürleri. Ve bir kamu çalışanının sendikasının aldığı karar doğrultusunda yaptığı eylemden dolayı sorumlu tutulamayacağı açıktır. Bu da tecrübeyle sabittir.

Evet eğitim çalışanları Eğitim-İş gündemi belirlemeye de, eğitime yön vermeye de devam ediyor. Sıra tüm eğitimcilerde ve onlara soruyoruz; sarı sendikalara, sizin için hak aramalarda dahi birlikte hareket edemeyenlere yol verme zamanınız gelmedi mi?

Ve diyoruz ki yetkili olmak değil etkili olmaktır amacımız… Yetkili olmasak da herkesten daha etkiliyiz. Yetkili olduğumuz gün en etkili olduğumuz gün olacaktır.

Sayısal çoğunluk değil nitelikli çoğunluk olmaktır amacımız. Sayısal çoğunluğu da hakkediyoruz çünkü nitelikli çoğunluğun adresiyiz…

Eğilip bükülen değil dik durabilmektir amacımız. Hükümet yanlısı değiliz, olmadık olmayacağız, güçlünün yanında değil daima eğitimcilerin yanında olduk ve haklının güçlü karşısında ezilmemesinin mücadelesini verdik

Bu nedenle; Eğitimcilerin açık adresi Eğitim-İş’tir…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitimci Danışman

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :