Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

KONFEDERASYONUMUZ BİRLEŞİK KAMU-İŞ’İN 6. YAŞI KUTLU OLSUN

10 Nisan 2014 - 990 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Etkinlik ve Kutlamalar»KONFEDERASYONUMUZ BİRLEŞİK KAMU-İŞ’İN 6. YAŞI KUTLU OLSUN

Birleşik Kamu-İş, ülkemizin emperyalizme karşı verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesiyle, evrensel anlamda emek sınıfının sermayeye karşı verdiği mücadeleyi birlikte yapmaktadır.

Birleşik Kamu-İş bağımsızlığını varlık nedeni olarak görür ve onu korumak için elinden geleni yapar. Birleşik Kamu-İş’in arkasında hiçbir güç odağının müdahalesi, etkisi yoktur, tek yüzü vardır o da üyesine dönüktür.

Birleşik Kamu-İş, özelde emek sınıfının bir parçası, genelde ise tüm ezilen kesimlerin dostudur. Bu nedenle bu kesimlerle dayanışma içinde bulunmayı, gerektiğinde bu kesimler için mücadele etmeyi kendisinden özveride bulunarak yapmayı görev bilmektedir.

Birleşik Kamu-İş bu amaç ve görevleri sadece tüzüğüne yazmakla kalmamış, attığı her adımda, yaptığı her etkinlikte bunu kanıtlamıştır.

Tezgâhlanan oyunların büyüklüğü karşısında, emekçilerin bütün kazanılmış haklarının birer birer elinden alındığı, ülkenin bir istibdad dönemini andıran şekilde, bir polis devletine dönüşmekte olduğu gerçeği karşısında, yasama-yürütme ve yargının bir kül olarak bir tek adamın eline ve insiyatifine bağlanmakta olduğu gerçeği karşısında, halkımızın işsizlik ve yoksulluğa teslim edildiği, daha da önemlisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarının tartışma konusu yapılarak ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu koşullarda bir olmak, bütün olmak ve hakça mücadelemizi güçlü ve onurlu bir duruşla sergilemek bir ilkesel duruştan öte, bir varlık sebebidir!

Bu varlık sebebine, Atatürk ilke ve devrimlerine, antiemperyalist duruşa, ulusal birlik ve beraberliğe, üniter yapıya, Cumhuriyetimizin kazanımlarına kurulduğumuz günden bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da bağlı kalacağız, sahip çıkacağız.

Birleşik Kamu-İş, Eğitim-İş, Tüm Yerel-Sen, Büro-İş, Kültür Sanat-İş, Tarım Orman-İş, Ulaşım-İş, Genel Sağlık-İş, Enerji-İş ile birlikte daha da büyüyerek yurt ve emek mücadelesini yükseltecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Konfederasyonumuzun 6. Kuruluş Yıldönümünü kutluyoruz.

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :