Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

ÖĞRETMENE ŞİDDETİ PROTESTO ETTİK

05 Kasım 2014 - 884 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Etkinlik ve Kutlamalar»ÖĞRETMENE ŞİDDETİ PROTESTO ETTİK

Eğitim-İş, Keçiören’de Mustafa Necati Ortaokulu’nda bir öğrencinin, Okul Müdür Yardımcısı Hayri Özkan’ı tabancayla yaralamasını protesto etti.

Genel Başkanımız Veli Demir ve MYK üyelerimiz ile diğer sendikaların da katıldığı eyleme, öğretmenler ve öğrenciler de destek verdi.

Genel Başkanımız Veli Demir burada yaptığı konuşmada, saldırıyı kınadı ve yaralanan öğretmen Hayri Özkan’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Siyasi iktidarın eğitimi her yönden zaafa uğrattığını ve bu tür olaylar karşısında önlem almak yerine her fırsatta öğretmenlere saldırdığını vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

“Okullarımızda yeterli güvenlik önlemleri alınmamakta ve okullarımızda eğitim çalışanlarına uygulanan şiddete seyirci kalınmaktadır. Ne yazık ki AKP iktidarı döneminde öğretmenleri itibarsızlaştırma politikası izlenmekte, öğretmenleri değersizleştiren ve hedef gösteren nitelikte açıklamalar yapılmaktadır. Bu saldırılarda öğretmeni toplum nezdinde itibarsızlaştıran bu tür açıklamaların önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz.

Eğitim-İş olarak, AKP’yi ve Milli Eğitim Bakanlığını öğretmenleri hedef alan açıklamalardan sakınmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Okullarımız, hem öğrencilerimiz hem de eğitim çalışanlarımız için en güvenli alanlar olmalı, okullara yönelik saldırılar mutlaka önlenmelidir.”

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :