Dolar : Alış : 32.2472 / Satış : 32.3053
Euro : Alış : 34.6335 / Satış : 34.6959

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

KUBİLAY’DAN GÜNÜMÜZE GERİCİLİĞE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

25 Aralık 2014 - 1.339 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anmalar»KUBİLAY’DAN GÜNÜMÜZE GERİCİLİĞE KARŞI MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Eğitim İş İstanbul Şubeleri olarak düzenlediğimiz, Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay öğretmeni anma yürüyüşüne, TGB, CKD ve ADD şubeleri de destek verdi. Taksim –Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne sloganlar eşliğinde meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Basın açıklamasını, İstanbul şubeleri adına Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz yaptı.

Basın açıklaması metni:

Şeriatçıların 23 Aralık 1930’da Menemen’de Cumhuriyete karşı ayaklanarak şeriat ilan etmelerini ve kendilerine engel olmak isteyen Öğretmen Asteğmen Kubilay ve Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi katletmesini unutmuyoruz.

Mustafa Fehmi Kubilay, Cumhuriyet’e sahip çıkmak uğruna canını ortaya koyarak, Türk ulusunun gönlünde yerini almıştır. “Kubilay” gericiliğe karşı verilen savaşın simge ismidir.

Menemen’deki olayın üzerinden 84 yıl geçtiği halde ülkemizde gericilik tehlikesi devam etmektedir. Türkiye, benzer olayları Çorum’da, Kahramanmaraş’ta, Sivas’ta daha geniş katliamlar halinde defalarca yaşamış; Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Turan Dursun gibi nice Atatürk devrimcisi şehit edilmiştir.

Kubilay’ın yeni harflerle eğitime karşı çıkan gericiler tarafından şehit edilmesinin ardından Atatürk yayınladığı taziye mesajında; “……Kubilay Bey şehit edilirken, mürtecilerin gösterdiği vahşet karşısında, ahaliden bazılarının onlara alkışla destekte bulunmaları, bütün cumhuriyetçi ve vatanperverler için utanılacak bir hadisedir…” demiştir.

O günlerde Kubilay’ı katleden zihniyet bugün de kendisini göstermektedir. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatmak, Türkiye’deki emek sömürüsünü teşhir etmek ve eğitimde yaşanan erozyona dikkat çekmek amacıyla Tandoğan’da gerçekleştirmek istediğimiz kitlesel basın açıklamasına AKP’nin polisi biber gazı ve TOMA ile saldırdı.

Polis saldırısında aralarında Genel Başkanımız Veli Demir’in de bulunduğu 100’ün üzerinde gözaltı oldu. Güvenlik Şube Müdür yardımcısı  tarafından darp edilen Genel Başkanımız Veli Demir  hastaneye kaldırıldı. Genel Eğitim Sekreterimiz Önder YILMAZ ve birçok üyemize polis ters kelepçe takarak göz altına aldı. Yürüyüşümüze destek vermek üzere aramızda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter astım hastalığı nedeniyle gazdan aşırı etkilenirken polis tarafından arabasının alandan ayrılmasına izin verilmedi. Kısacası AKP’nin polisi o gün Tandoğan Meydanını cehenneme çevirdi.

İşte bu durum, 1930’da Kubilay’ın katledilişini alkışlayan zihniyetin bugün hala varlığını sürdürdüğünü göstermektedir. Bugün hala Atatürk devrimlerini içine sindiremeyen bazı çevreler, Latin harflerinin kaldırılmasını, Osmanlıcanın okullarda zorunlu olarak okutulmasını, karma eğitime son verilmesini talep etmektedir.

Eğitim-İş olarak diyoruz ki; her öğretmen bir Kubilay olmalıdır. Bütün eğitim-bilim çalışanları ve halkımız, bağnaz düşüncelerin, kişi, toplum ve devlet yaşamını etkilememesi için duyarlı olmalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürmelidir.  Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, ulusumuzun duyarlılığı ve sağduyusu  sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Kuşkusuz Türk ulusu Yüce Atatürk’ün aydınlattığı yolda ilerleyecek, cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda gösterecektir.

Devrim şehidimiz Kubilay’ı, şükranla ve minnetle anıyor, huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

 

kubilay-icin-yuruduler-DHA-6ccfe26df63f3edf9335c695d04b6f2f-4-t kubilay-icin-yuruduler-DHA-6ccfe26df63f3edf9335c695d04b6f2f-1-t  kubilay-icin-yuruduler-DHA-6ccfe26df63f3edf9335c695d04b6f2f-2-t

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :