Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

MEB Beceriksiz mi?

30 Ocak 2015 - 964 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Makale»MEB Beceriksiz mi?

Son günlerde MEB’in özellikle de üst düzey bürokratlarının beceriksiz olduğuna ilişkin haberler çıkmaya başladı.

Ben bu fikre katılmıyorum. Beceriksizlik beceri eksikliğine dayalı olur. Oysa ki son 12 yılda yapılanlara baktığımızda 92 yıllık Cumhuriyet tarihimizde yapılmayanların yapıldığını görürüz(!)

Bunun adına beceriksizlik deyip lütfen niyetleri al aşağı etmeyelim

Çok becerikliler çünkü amaçları belli ve adım adım ilerliyorlar. Bazıları da beceriksiz bunlar deyip kılıf uydurmaya çalışıyor.

Hafızanızı zorlar mısınız Allah aşkına?

Sadece son birkaç yılda yapılanlara bakalım anlarsınız ne demek istediğimizi:

Bir gecede bir kanunla yüzlerce genel müdür, il müdürü, ilçe müdürü ve il müdür yardımcısının görevine son verildi.
İl/İlçe müdürleri istendiği gibi yeniden belirlendi.
Bu müdürlere okul müdürleri kurbanlık koyun gibi teslim edildi.
Onlar da bir kalemde görevlerini yaptılar ve binlerce okul müdürünün üstünü çizdiler ve görevleri sona erdi.
Mülakat yaptım diyerek 1709 şube müdürü alındı.
Yargı kararının tanımam, tanısam da umurum değil yasa ile bu işi çözerim denildi.
Müdür yardımcısını müdür belirleyecek denildi mevzuatta fakat uygulamada müdüre “seni biz getirdik müdür yardımcını da biz vereceğiz” dediler ve on binlerce müdür yardımcısı da böylece belirlendi.
Ve bütün bunlar tereyağından kıl çeker gibi gerçekleşmişken siz kalkıp da beceriksizlikten mi söz ediyorsunuz?

Hangi dönemde rastladınız kadrolaşmanın sendikalara havale edilip taşların tek tek yerine oturtulduğuna… Bu yolla omurgasızları, korkakları yanına alanların sayesinde yetkili sendika bile olması için çalışmadılar mı? Ve başarılı olmadılar mı?

Bakan bile mecliste yok canım onların sayısı da çok hem kurs verdiler, kitap bastılar üyelerine deyip savunmadı mı olanları. Milletvekilleri bile başımızda saf mı yazıyor diye sormadılar mı bu ülkede?

Önce sözleşmeli öğretmenlik icat ettiler. Sözleşmeli olarak çalıştırırken bakın sizi aldık bize oy verin demediler mi? Bu da yetmedi sizi sözleşmeli aldık şimdi de kadro veriyoruz diye bir kez daha oy istemediler mi?

Oysa ki sözleşmeli almasalar aynı kişileri kadrolu almak zorunda kalacaklardı çünkü KPSS ye göre atanamayan en yüksek puanlı öğretmenler Sözleşmeliler idi.

Üst düzey bürokratlarda kadrolaşırken hep şöyle savundular: “ Allah aşkına biz bunları uzaydan mı getirdik? Bunlar zaten Milli Eğitimde çalışan insanlardı.”

İyi de Allah aşkına bu harcadığınız on binlerce yönetici, öğretmen uzaydan mı gelmişlerdi? Bu vatanın evladı değiller miydi onlar?

Proje okulu diye öğretmenini ve yönetimini ben atayacağım diye düzenleme yaptıran ve kendi proje okullarını yaratırken ülkenin en önemli, eğitime damgasını vurmuş okullarına istedikleri atamayı yapmayı amaçlayan, böylece bu okulları da tarihe gömmeyi hedefleyenler mi beceriksiz?

Devlet okullarına tek kuruş ödenek vermezken, dershaneleri kapattık diyerek özel okula gidecek öğrencilere para verip özel okullara kaynak, rant sağlayan ve böylece devlet okullarını zamanla kapatmayı amaçlayanlar mı beceriksiz? (Kanunda madde var unutmayın devlet istediği devlet okulunu istediğine 10 yıllığına istediği ücrete kiralayabilir. Bu okullardaki öğrencilerin yarı parasını da ödeyebilir.)

Sizce TEOG’da beceriksiz oldukları için mi bu kadar kıyamet koptu. Hiç sanmıyorum. Bu karmaşa özel okullara yaradı desem…

Bugün kafanızı çevirin şu proje okulu yaptıkları köklü okullar hariç (onlara da geldi sıra) tüm okullar onların döneminde yapıldı. Öyle değil ama öyle. Bakın tabelalarına kuruluş tarihi bile yazmaz. Yazsa da fark etmez okulun türü değişti yani onlar yaptılar bu okulu. 50 yıllık okullara bile ya “Anadolu” ya “İlkokul” ya “Ortaokul” ya da İmam Hatip adı çaktılar oldu mu yeni(!)

Okul kavramı bile değişti artık. Dershane binalarını bile bize okul diye yutturacaklar yakında. O binalardan okul olur mu dersiniz? Ben eğitimciyim olmaz diyorum. Siz olur diyorsanız siz bilirsiniz…

Tekrar söylüyorum Allah aşkına bunları yapanlara beceriksiz deyip de haklarını yemeyelim bir bir ulaşıyorlar hedefe. Bu nedenle;

Hani şeytan demiş ya “madem Of’lu var idi beni niye yarattın” diye…

Aynen o misal. Lütfen beceriksiz derken iki kere düşünün. Çok becerikliler. Ne yapacaklarını biliyorlar ve aynen de uyguluyorlar.

Hiç mi beceriksizlikleri yok? Elbet ki var ama yapılan beceriksizlikler yapılanların yanında devede kulak…

Hiç tesadüf değil Din Öğretimi, İmam Hatip, Kuran-ı Kerim ile Peygamberimizin Hayatı dersleri, Osmanlıca, Külliye… merak etmeyin resmiyet kazanması için az kaldı, padişah, sadrazam, halife…

Yani beceriksiz dedikleriniz sıfırladılar Milli Eğitimi de ruhunuz duymadı…

Maksut BALMUK

www.maksutbalmuk.com.tr

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :