Dolar : Alış : 32.2472 / Satış : 32.3053
Euro : Alış : 34.6335 / Satış : 34.6959

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

BAĞIMSIZLIK TÜRK ULUSUNUN KADERİDİR

16 Mart 2015 - 871 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anmalar»BAĞIMSIZLIK TÜRK ULUSUNUN KADERİDİR

Türk ulusu, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist güçlere gereken dersi vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Kurtuluş Savaşı’yla tutsaklığa boyun eğmeyen bir ulus yaratılırken, Mehmet Akif Ersoy, bağımsızlık savaşımızı, ulusumuz için gurur kaynağı olan dizeleriyle ölümsüzleştirmiştir.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı,  ulusumuzun kahramanlığının, vatan sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusunun, eşsiz mücadelesinin, birlik ve bütünlüğünün ölümsüzleşen simgesidir.

Ancak bugün demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet işbaşındadır. Tarikat-cemaat-siyaset ilişkisinde biat kültürüyle yetişen AKP yöneticileri, tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadırlar. Tamamıyla yolsuzluk batağına saplanmış, hukuk tanımaz, baskıcı AKP iktidarı, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir. Özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız, birlik ve bütünlüğümüz tehdit altındadır.

İçinde yaşadığımız bu koşullarda Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal bütünlüğüne, bağımsızlığına, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılmasında hepimize görev düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ü, şehitlerimizi ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz.

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :