Dolar : Alış : 32.2472 / Satış : 32.3053
Euro : Alış : 34.6335 / Satış : 34.6959

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

DEVRİMCİ RUHU YAŞIYOR, DEVRİMLERİ AYDINLATIYOR!

09 Kasım 2016 - 620 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anmalar»DEVRİMCİ RUHU YAŞIYOR, DEVRİMLERİ AYDINLATIYOR!

Kurtuluş Savaşı’nın mimarı, bağımsızlık savaşında dünyada bir ilk olmuş, devrimleriyle ulusa kimlik kazandırmış Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızda ayrılışının 78. yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz.

Devrimci ruhu bugün de o günkü gibi diri, ilerici ve aydınlık olan Mustafa Kemal’in açtığı çağdaş uygarlık yolu, insanlığın yoludur. Mustafa Kemal’in dünya liderliği, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimleri bugün, gerici ve bölücü zihniyetleri rahatsız etmektedir. Ancak bu durum Türk ulusunun Ata’sına olan sevgisini giderek perçinlemektedir. Atatürkçülük ne salt bir ideolojidir, ne de onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizle yüzleşme aracıdır. Mustafa Kemal dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe götürecek bir idealin adıdır.

Büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 93 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler onun düşüncelerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırmaya devam etmektedir.

Günümüzde yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir defa daha ortaya koymuştur. Düne kadar isminin önüne ‘’Hoca Efendi’’ eklenen vatan hainlerinin ihanetini bu ülke görmüştür. O günün Derviş Mehmetlerinin, Şeyh Saitlerinin adı değişmiş ama zihniyetleri değişmemiştir.

Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti dervişler, şeyhler, müritler memleketi olamaz. Bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur.

Yüce Türk ulusu bilmelidir ki!

Eğitim-İş; laik, demokratik, bilimsel eğitime, Cumhuriyetimize, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrimlerine, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak, yılmadan mücadeleye devam edecektir.

Devrimci ruhu yaşayan, devrimleri aydınlatan; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde takacağımız kokartlarımızı indirmek için tıklayınız

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :