Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

Merkezi Sistem Ortak Sınavı’nda Fen Bilgisi Testi İptal Edilmeli

30 Kasım 2013 - 1.509 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Arşiv»Merkezi Sistem Ortak Sınavı’nda Fen Bilgisi Testi İptal Edilmeli

         8’inci Sınıf Merkezi Ortak Sınavı’nın dünkü bölümünde, Elazığ’ın Baskil ilçesine gönderilen kitapçıklardan biri eksik çıktı. Fen ve Teknoloji Sınavı’nda, Fen ve Teknoloji dersinin A grubu soru kitapçıkları dağıtıldı. Ancak Poşetin birtanesi içinden Fen Teknoloji Kitapçığının eksik olduğu ve Poşetteki 15 cm’lik kesik tespit edildi.

       Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü kayıp  kitapçıkla ilgili çift yönlü soruşturma başlattı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını belirterek, “Ankara’dan polis gözetiminde gelen kutu ve poşetteki mühürler sağlam. Kutuda tahribat bulunmuyor, sadece kutunun içindeki poşette 15 santimlik kesik olması nedeniyle olayın Ankara’da gerçekleşmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz. Olay yeri inceleme ekiplerinin elde ettiği örnekler incelenmek üzere kriminale gönderildi. Bu konuda oldukça titiz bir çalışma yürütüyoruz, ilk etapta öğretmen ve polislerin ifadeleri alındı. Fakat olayın Elazığ’da gerçekleşmiş olma ihtimali düşük. Ankara üzerinde yoğunlaşıyoruz ve soruşturmayı bu yönde ilerletiyoruz” dedi

         Soru Kitapçığının ,poşetten kesilerek alındığı şüpheleri Fen Teknoloji sınav sorularının çalınmış olabileceği ihtimalini guçlendirmektedir. Fen Testi MEB Tarafından iptal edilerek yenilenmelidir. Aksi halde milyonlarca veli ve öğrenci bu skandalın ardından MEB’in yeni sınav sistemine karşı güvensizlik duyacaklardır.Ortadan kaybolan bu kitapçık acaba çalınmış mıdır? Çalındı ise kim hangi amaçla çalmıştır? Kimlere servis edilmiştir?

    Bundan önce yapılan KPSS, Polis Koleji sınav soruları çalınmış yine  ÖSS Şifre skandalları hala aydınlatılamamış, şaibeler kaldırılamamış,milyonlarca öğrenci ve öğretmen adayı mağdur edilmiştir. MEB’i Fen sınavını İptal ederek yenilemeye davet ediyoruz.

Eğitim-İş  İstanbul 1 Nolu Şube fft64_mf1818720

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :