Dolar : Alış : 32.2472 / Satış : 32.3053
Euro : Alış : 34.6335 / Satış : 34.6959

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

Gaziantep’te okullara “Hatim indirin” Talimatı

07 Aralık 2013 - 1.204 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anasayfa»Gaziantep’te okullara “Hatim indirin” Talimatı

 

          Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Celal Kartal imzasıyla eğitim kurumlarına gönderilen yazıda : “Gaziantep’in kuruluşunun 92’nci yıldönümü münasebetiyle Gaziantep’in savunmasında şehit olan 6317 şehidimiz için 25.12.2013 tarihine kadar hatim indirilecek olup, okulunuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri başta olmak üzere diğer öğretmenlerden de hatim indirmek isteyenlere gerekli duyurunun yapılması hususunda gereğini önemini rica ederim.”
 
        Şahinbey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Kartal, yazının Kaymakamlığın isteği üzerine düzenlendiğini belirterek, : “Şehitleri anmak amacıyla böyle bir çalışma yapılıyor. Kaymakamlığın bilgi görevlendirilmesi doğrultusunda yazı gönderildi. Gönüllülük esasına dayanarak, isteyen öğretmeler katılabilir. Ders saatleri dışında, evinde oturduğu yerde hatim indirebiliyor. Okullarımızda eğitimi engelleyecek bir durum yok. Bunun amacı şehitlerimizi anmak. Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümü nedeniyle il genelinde yapılacak.” diyerek açıklamada bulunduğuna dair haberleri basına yansımıştır.
            Sormak istiyoruz, Şahinbey Kaymakamı acaba bu yazıyı Şahinbey İlçe Müftülüğü yerine yalışlıkla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne mi göndermiştir . Eğitim hizmeti veren Din Kültürü Öğretmenlerinin ve diğer branşlardaki öğretmenlerin resmi yazıyla Hatim İndirmeye davet edilmesinin, Eğitim Öğretim faliyet ve görev alanlarıyla, Mahalli Kurtuluş Günleri kutlama yönetmelikleriyle ilgisi nedir?
         Sayın Şahinbey Kaymakamı’nın bu yazıyı İlçe Müftülüğüne yollaması ve din görevlilerinin hatim indirme merasimine davet edilmesi akla mantığa daha uygun değil midir?
        Laik bir ülkede, eğitim hizmetlerini yapanlara; laik devletin Kaymakam’ının ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün , dinsel içerikli talimatlar vermesi, dinsel konularla ile ilgili işleri resmi devlet işi gibi ele alması, laik devlet ilkesinin neresine tekabul ediyor.Milli Eğitim ve Kaymakamlık mahalli  kurtuluş gunlerini artık resmi törenlerde değil de dinsel temalı  törenlerle mi kutlamaya ve anmaya başladı.
      Mahalli Kurtuluş Günleri Kutlama Yönetmeliği’ne de aykırı olan bu talimat ile hedeflenen nedir? Okullar, öğretmenler dinsel içerikli talimatlara, hangi kanun, yönetmelik ve gerekçe ile tabi kılınmak istenmektedir?
        Din görevlisi İmam-Hatipler ne iş yapmaktadırlar. Hatim indirme görevi, öğretmenlerin görevi midir, din görevlilerinin görevi midir?
       Ulkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görev alanı içerisinde olan iş ve işlemler MEB’ e mi aktarılmaktadır ?  MEB de Mahalli Kurtuluş Günlerinde İmamlara talimat yollayıp görevler verebilmekte midir?
 
      Siyasal İktidarın, Eğitimi-Öğretimi dinselleştirme politikaları  kanun yönetmelik tanımamaya devam etmekte, eğitim İktidarın dinsel politikalarına uygun hale dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Siyasal iktidar eğitim sisteminin esas sorunlarıyla uğraşmak yerine, eğitim alanlarını hatim İndirme, meal yarışmaları gibi dinsel figürlü etkinliklerinin ön plana çıkarılması ile uğraşmaktadır.
      Laik, Bilimsel, Çağdaş, Demokratik eğitimi kendine ideal edinmiş Eğitim-İş Sendikası eğitimcileri olarak eğitimin, bilimsellikten uzaklaştırılıp dinselleştirilmesine asla müsade etmeyeceğiz.
Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :