Dolar : Alış : 32.5000 / Satış : 32.5586
Euro : Alış : 34.6207 / Satış : 34.6830

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

Atatürk, Çanakkale ve Birlik Beraberliğimiz

18 Mart 2014 - 4.089 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Anmalar»Atatürk, Çanakkale ve Birlik Beraberliğimiz

ataturk-canakkale-savasi-ani-resimleri
Çanakkale zaferinin yıldönümünü kutladığımız bugünlerde malum bir sendikanın bir yetkilisi Çanakkale Zaferinden bahsedip Çanakkale barışını koruyamadığımızdan birlik beraberliğin öneminden ve ülkemiz için en büyük tehlikenin dış güçler değil iç çatışmalar ve ayrışmalar olduğuna vurgu yapan bir yazı kaleme almış ve son günlerde seçim nedeniyle yaşanan suçlamalara, hakaretlere, ayrışmaya ve bölünmeye vurgu yapmıştır.

Bu konuda hemfikir olmakla beraber peygamber efendimiz Hz.Muhammet(SAV) ve milli Şair Mehmet Akif Ersoy’dan da söz edilen Çanakkale savaşı ile ilgili olarak Mustafa Kemal Atatürk’ten tek bir cümle dahi söz edilmemesi gerçekten anlaşılır değildir.

Yazıda;

Çanakkale’de gösterilen iman ve vatan sevgisi Alman komutanı Liman Van Sanders: ‘Çanakkale, yokluklar içinde kıvranan bir milleti vatan sevgisinin nasıl şahlandırdığının, kahramanlık, feragat ve cesaretin madde üstünlüğü olanları nasıl mağlup ettiğinin ispatıdır. Tarihte ölüme gülerek giden başka bir millet yoktur.’

Cümlelerine yer vererek Alman bir komutanın sözlerini kaleme alırken aynı cephede bulunan Mustafa Kemal Atatürk’den söz etmemesini anlamak mümkün değildir.

Aynı şekilde;

“İngiliz ordu kumandanı Orgeneral Hamilton: ‘Bizi Türklerin maddi gücü değil, manevi gücü mahvetmiştir. Çünkü onların atacak barutu bile kalmamıştı. Fakat biz onlara gökten inerek yardım eden güçleri müşahede ettik!..’ Ve İngiltere Başbakanı da, ‘Biz Çanakkale’de Türklerle savaşmadık, Tanrı ile savaştık!’ Derken, bu gerçeği vurgulamışlardır.”

Diye söz edilirken;

İngiltere başbakanı Winston CHURCHILL’in “Savaşta Türkiye’yi kurtaran, Savaştan sonra da Türk Milletini yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de büyük kayıptır. Her sınıf halkın O2nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahraman ve modern Türkiye’nin Ata’sına değer bir görünümden başka bir şey değildir.”

Dediğini neden hatırlamaz. Ve Atatürk’ü en azından 10 Kasım’larda ya da 19 Mayıs’larda dahi anmayı neden akıl edemezler?

Bugün Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah GÜL

“Çanakkale Savaşı’nın bizim açımızdan en önemli sonuçlarından biri de, Mustafa Kemal Atatürk’ü tarih sahnesine çıkarması olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, askeri dehası ve üstün komutanlık yeteneğiyle, kara savaşlarının zaferle sonuçlanmasını sağlamıştır.

Sözlerini sarf ederken bu malum sendikanın yöneticileri neden korkarlar Mustafa Kemal Atatürk adını anmaktan.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç mi rolü yoktur Çanakkale Savaşında?

Ve birlik beraberlikten bahsedenler;

– sendikalarını menfaat örgütü olarak tanımlarken,

– insanların emekleri hiçe sayılırken adam kayırmacılığa çanak tutulurken,

– Akil akil gezilirken,

– İnsanlar yandaş, sendikadaş olan olmayan diye ayrılırken

Hiç akıllarına gelmez mi?

Ve Peygamberimiz Hz.Muhammedi , dini, Kur-an’ı niyetlerine alet ettiklerinde hiç korkmazlar, hitap duymazlar mı?

Birlik beraberlikten söz edebilmeniz için öncelikle insanların ortak paydalarına saygı duymalı, memuriyet için ettiğiniz yemine, yaşadığınız ülkenin Anayasa’sının en temel maddelerine uymayı ilke edinmeli, hep bana Rabbena dememeli, haklının, hakkın ve hukukun yanında yer almayı başarabilmelisiniz öncelikle…

Çanakkale zaferinin yıldönümü nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum…

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :