Dolar : Alış : 32.2472 / Satış : 32.3053
Euro : Alış : 34.6335 / Satış : 34.6959

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

ÖSYM YENİ ŞAİBE ALGISI YARATMAK İÇİN HER SINAVI FIRSATA ÇEVİRİYOR

25 Mart 2014 - 1.025 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Şube Yönetim Kurulu»Eğitim Sekreterliği»ÖSYM YENİ ŞAİBE ALGISI YARATMAK İÇİN HER SINAVI FIRSATA ÇEVİRİYOR

Bilindiği üzere 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sınavlarının birinci aşaması olan  Yükseköğretime Geçiş Sınavı 23.03.2014 tarihinde yapıldı. ÖSYM aynı gün yaptığı duyuruda “6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 33 üncü maddesi ile 53 üncü maddesi birinci fıkrası (ç) bendi gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarıldığını” ifade ederek “test sorularının tamamından rastgele seçilen % 20’si adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacağını” ifade etmiştir. ÖSYM duyurusunda devamla, açıklanan az sayıdaki sorular dışında kalan soruların “gizli bilgi olarak niteleneceği”, bu soruları kamuoyu ile paylaşanlar hakkında yasal işlem yapılacağı tehdidini savurmuştur.

Milyonlarca öğrencinin ve ailesinin geleceğini, özlemlerini şekillendiren sınav sistemini sevk ve idare etme sorumluluğunu taşıyan ÖSYM, AKP iktidarı döneminde şaibelerle anılan güvenilmez bir kurum haline gelmiştir. Sınav güvenliği konusunda defalarca “sınavda kalarak” sayısız öğrenci ve ailesini mağdur eden ÖSYM bahse konu yeni uygulamasıyla, güvenilmezlik algısına boyut katmıştır.

Hemen ifade edelim ki kamu otoritesi eliyle yapılan sınavlar şaibe kaldırmaz. AKP’nin kanun yapma gücünü suistimal eden yasal düzenlemesi “gizli soru” uygulamasını yaşatmaya yetmez. Eğitim İş YGS Sınav sorularının er geç açıklanması için hukuki ve eylemsel anlamda tüm olanaklarını seferber edecek, skandal uygulamaya hiçbir şekilde göz yummayacaktır. ÖSYM’yi milyonların sesini dinlemeye, hatadan acilen dönmeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :