Dolar : Alış : 32.2070 / Satış : 32.2650
Euro : Alış : 34.6075 / Satış : 34.6698

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

O POLİSTEN O TEKMENİN HESABINI SORARIZ DEMİŞTİK, ŞİMDİ HESAP ZAMANI !..

07 Nisan 2014 - 1.048 views kez okunmuş
Ana Sayfa » MYK Açıklamları»O POLİSTEN O TEKMENİN HESABINI SORARIZ DEMİŞTİK, ŞİMDİ HESAP ZAMANI !..

Sendikamızın aldığı karara uygun olarak Gezi Parkı direnişine destek olan ve bu nedenle ifadesine başvurulmak üzere Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan Uşak Şube yöneticimiz Burak ATASEFA, ifadesi sırasında bir polis memurunun tekme ile  saldırısına maruz kalmıştı. Olay duyulur duyulmaz Genel Merkez Hukuk Büromuz saldırgan polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı saldırı anında ifade odasında olay yerinde bulunan polis memurlarının olayı görmedikleri yönünde verdikleri ifadelerden hareketle takipsizlik kararı vermişti. Genel Merkez Hukuk Büromuz Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hukuk dışı kararının kaldırılması için Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuş, talebi haklı bulan mahkeme yöneticimizi darp eden polisin yargılanması gerektiğine karar vererek Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararını kaldırmıştır. Karar sonrasında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı polis memurunun cezalandırılması için ceza davası açmıştır.

Yine Gezi Parkı protestolarına katıldığı için hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefet ve kamu malına zarar verme suçlamaları ile ceza davası açılan Merkez Yönetim Kurulu üyemiz Barış DÜDÜ, hakkında açılan ceza davasının ilk duruşmasına avukatımızla birlikte katılmış ve MYK üyemiz beraat etmiştir.

Eğitim İş kurulduğu günden bugüne olduğu gibi üye ve yöneticilerine yönelen adli-idari her türlü baskıya en güçlü karşılığı vermeye devam edecektir.

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :