Dolar : Alış : 32.2472 / Satış : 32.3053
Euro : Alış : 34.6335 / Satış : 34.6959

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

AKP’NİN YASAĞINA KARŞI TAKSİM’DEYİZ

22 Nisan 2014 - 1.011 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Basın Açıklamaları»AKP’NİN YASAĞINA KARŞI TAKSİM’DEYİZ

Konfederasyonumuz Başkanlar Kurulu 19 Nisan 2014 günü toplanarak 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’yle ilgili değerlendirmelerde bulunmuştur. Buna göre;

  1 Mayıs işçi sınıfının sermayeye ve hükümetlerin sermayeden yana politikalarına karşı, ayrıca emperyalist ülkelerin ülkemiz üzerinde kurmak istedikleri sömürü düzenine karşı mücadelenin yükseltildiği, birlik ve dayanışma içinde olunması gereken bir gündür.

  1 Mayıs’ın işçi sınıfının sorun ve taleplerinin dile getirildiği, çeşitli eylem ve etkinliklerin sergilendiği bir gün şeklinde kutlanması yerine, kutlamanın yapılacağı meydanların tartışılması şeklinde gündeme gelmesi, bir çok kişi ve kuruluş gibi Birleşik Kamu-İş üyelerini de üzmektedir. Ancak biliyoruz ki bunun sorumlusu AKP’dir.

 Özellikle son zamanlarda başta Başbakan olmak üzere AKP Hükümeti, hukuk tanımaz bir şekilde insan hakları ihlallerine devam etmektedir. Bunun en son örneği de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin dahi kararına rağmen, Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs kutlaması yapılamayacağına dönük açıklamalardır. Kuşkusuz ki bu işçi sınıfının birliğini ve mücadele azmini kırmak amacıyla yapılmaktadır. Ancak şu bilinmelidir ki işçiler emekçiler, kendileri açısından tarihsel öneme sahip, mücadele sırasında arkadaşlarını şehit verdikleri Taksim Meydanı’nda kutlama yapmak için kimseden izin almak zorunda değildir. Yine Taksim hiç kimsenin tekelinde de değildir.

 Bu bağlamda, Birleşik Kamu-İş ve tüm üye sendikaları olarak, 1 Mayıs 2014 günü ülke genelinde alanlara çıkılacak, başta İzmir olmak üzere diğer işçi ve memur konfederasyonlarıyla ortak programların yapıldığı illerde bu programlara katılınacaktır.

 Ankara’da diğer konfederasyonlarla birlikte ortak kutlama yapma yönündeki çabamız devam etmektedir. Ancak bu birliktelik sağlanmaz ise Tandoğan Meydanı’nda yapılacak kutlamalara iştirak edilecektir.

 İstanbul’da ise bu ülkenin tüm değerlerini üreten emekçilere meydan okuyan hükümete karşı, işçi sınıfının mücadele birliği adına  Birleşik Kamu İş Taksim Meydanı’nda olunacaktır.

 Basın ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :