Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

‘KUTLU DOĞUM’UN ADI DEĞİL, ONU DAYATAN ZİHNİYET DEĞİŞMELİ!

01 Aralık 2017 - 341 views kez okunmuş
Ana Sayfa » MYK Açıklamları»‘KUTLU DOĞUM’UN ADI DEĞİL, ONU DAYATAN ZİHNİYET DEĞİŞMELİ!
 

İktidar, FETÖ terör örgütü ile 15 Temmuz hain darbe girişimimin ardından köprüleri atsa da, bu örgütün kullandığı gerici taktikleri rafa kaldırmamıştır. Kutlu Doğum Haftası’nın “geçirdiği evrim” ise okullarda zamanında FETÖ eliyle uygulanan gerici politikaların, şimdi AKP tarafından nasıl güncellendiğinin somut bir örneği olmuştur.

Terör örgütünün dayatmasıyla hayatımıza giren ve AKP gözetiminde okullarda bir hafta boyunca kutlanan Kutlu Doğum Haftası, bilindiği üzere Resmi Gazete’de yapılan değişiklikle “Mevlid-i Nebi”ye dönüşmüştür.

MÜFTÜLERDEN MEB’E TALİMAT!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun eksenindeki Milli Eğitim Bakanlığı, “Kutlu Doğum”u öyle bir güncellemiştir ki,  il müftüleri, MEB İl müdürlüklerine talimat verebilecek duruma gelmiştir.

Yurt genelinde tüm MEB İl müdürlüklerine il müftüleri tarafından gönderilen resmi yazılarda “Kandilin daha etkin ve verimli şekilde kutlanması” istenmiştir.

Normalde verenin cüretinin soruşturma konusu olması gereken bu akıl almaz talimata, MEB birimleri tarafından neredeyse yurt genelinde uyulmuş, “Mevlid-i Nebi”, neredeyse “Kutlu Doğum”u aratacak şekilde okullara sokulmuştur.

Belli bir mezhebi dayatan tiyatro oyunları, Cumhuriyet düşmanı bazı kitapları okuma atölyeleri, Umre turu ödüllü İslami bilgi yarışmaları, v.s…

DİYANETİN DEĞİL CUMHURİYETİN ÖĞRETMENLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Bu etkinliklerin, gayrimüslim aileleri, okulların laik ve bilimsel olması gerektiğini savunan öğretmenleri, demokrat velileri fişleme aracına dönüşmüş olması ise ayrıca dehşet vericidir.

Başöğretmen Mustafa Kemal’in eğitim neferleri olan Eğitim-İş’li öğretmenler ise, hiçbir baskıdan korkmayarak bu gerici etkinliklere karşı dik bir duruş sergilemiş ve sendikamızın göğsünü kabartmıştır.

O öğretmenlerimizin duruşlarıyla verdiği, eğitimi ideolojik araç haline getirmek isteyen herkesin bilmesi gereken mesaj şudur:

Bu ülkenin geleceği olan çocuklar, biz öğretmenlere emanettir. Bu emanetin, bu ülkenin geleceğinin, cahilliğin, itaatin dipsiz kuyularına atılmasına müsaade etmeyecek, saçtığı bilgi ışığıyla yobazlığın karanlığını yırtacak koca bir öğretmenler ordusu var! Eğitim-İş var!

                                                                MERKEZ YÖNETİM KURULU 

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :