Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

ANDIMIZ KARARINA DERHAL UYULMALIDIR!

23 Ekim 2018 - 146 views kez okunmuş
Ana Sayfa » MYK Açıklamları»ANDIMIZ KARARINA DERHAL UYULMALIDIR!

 Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreterimiz Maksut  Balmuk, beraberinde Genel Eğitim Sekreterimiz Suat Özkolay, Genel Basın Yayın Sekreterimiz Yakup Tekin Efe ve Balıkesir Şube Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Balmuk’un gündeminde andımızın okullarda tekrar okutulmasına dair Danıştay’ın verdiği karar vardı.

Andımızla ilgili Danıştay kararını uygulamayan MEB’i eleştiren Balmuk, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Türk Milleti’nin doğru, çalışkan ve Atatürk’ün izinde olduğunu yarının geleceği olan çocuklarımızın zihnine yazan “Öğrenci Andı”, 5 yıldır sürdürdüğümüz hukuk mücadelesinin ardından okullara geri dönmüştür. Danıştay 8. Dairesi öğrenci andının okunmasının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptaline karar vermiş, bu kararında; “Öğrenci Andı”nda yer alan kavram ve ilkelerin, Anayasamızda anlamını bulan kavram ve ilkeler olduğu gibi milli eğitim sistemimizin Kanun ve Yönetmelikte belirlenen, düzenlenen temel amaçlarını ortaya koyduğu vurgulanmıştır”

“DANIŞTAY KARAR UYGULANMALI”

MEB’in, Danıştay’ın verdiği kararı acilen uygulaması gerektiğini ifade eden Balmuk, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünyanın faşist ırk milliyetçiliğine teslim olduğu dönemde ırkçılığı mutlak bir kararlılıkla reddettiği tarihi belge ve hukuki metinlerle sabitken, aynı dönemde uygulamaya sokulan “Öğrenci Andı”nın ırkçı vurgular içerdiği, “dayatmacı, ayırımcı, dışlayıcı” olduğu iddiasına itibar edilmesi mümkün değildir. Ortak kültür birliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu iradesi ve özüyle çelişen bu çarpık bakış açısını şiddetle kınıyoruz. Kararın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acilen uygulanmasını ve öğrenci andının tekrar mevzuata girmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AÇTIĞI YOLDA, GÖSTERDİĞİ HEDEFTEYİZ”

Balmuk son olarak, “İktidarın eski ve yeni adalet bakanlarından gelen kınama açıklamalarının, düne kadar Rahip Brunson davasında “Yargımız bağımsızdır” demeçleriyle çeliştiğini görüyoruz.

Eğitim-İş olarak; MEB’in Danıştay’ın ilgili kararının gereğini yerine getirmemesi halinde her türlü hukuki ve örgütlü mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz. Cumhuriyet ruhunun çocuklarımıza aşılanmasına engel olmak isteyen her güce karşı dimdik duracağımızı ilan ediyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak, “Açtığı yolda, gösterdiği hedefe, hiç durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :