Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

YGS AÇIKLANDI,ZEYTİNBURNU’NDA MAĞDUR OLAN 500 ÖĞRENCİNİN DURUMU NE OLACAK?

29 Mart 2014 - 1.859 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Şube Yönetim Kurulu»Eğitim Sekreterliği»YGS AÇIKLANDI,ZEYTİNBURNU’NDA MAĞDUR OLAN 500 ÖĞRENCİNİN DURUMU NE OLACAK?

İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesinde 23 Mart 2014 tarihinde yapılan YGS sınavında yaklaşık 500 öğrenci mağdur edilmiştir. Üstelik bu mağduriyet bile bile yapılmıştır. Çünkü bu bölgede miting ve Nevruz kutlamaları yapılacağı önceden biliniyordu.

Ayrıca eğitimci veli Mehmet AYDEMİR ÖSYM’yi uyarmış.

20 Mart 2014′te yaptığı başvuruda:

20.03.2014 tarihinde OSYM Başkanlığına 65391 kayıt numarası ile başvuru yapmış. Durumu bildirip endişelerini paylaşmış.

Gelen cevap;

“SAYIN Mehmet AYDEMİR,

İlgi:20.03.2014 tarih ve 65391 sayılı ÖSYM Bilgi Edinme başvurunuz.

2014-YGS ile ilgili her türlü güvenlik önlemlerinin alınması için İçişleri Bakanlığı, Valilikler ve Emniyet Genel Müdürlüğü bilgilendirilmektedir. Sınav Koordinatörlükleri, sınav öncesinde il ve ilçelerin yetkilileri ile Koordinasyon toplantıları yaparak sınavın güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri almaktadır.

Bilgi ve belge içermeyen ilgide kayıtlı başvurunuz işleme alınmamış ancak ilgisi gereği yetkililere iletilmiştir.

Bilgilerinize rica ederiz.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

ÖSYM Bilgi Edinme Birimi”

Denilmiştir.

Bir de o okulda neler yaşandı onu paylaşalım:

Gençler gürültüden soruları çözemediler. Gençler soruyu okudular fakat anlayamadılar. Geçici tedbir için kulaklarına pamuk dağıtıldıysa da fayda etmedi. Görevli öğretmenler tamam çocuklar biraz sonra bitecek, aman dikkatli olun şeklinde diye teselli etmeye çalışsalar da bir yaraya merhem olması mümkün değildi.

ÖSYM inanmıyorsa kayıtları incelesin. O gençler neler çekmiş bir de kendisi görsün. Eğer varsa paylaşmak istediği bir şey bize bildirsin onu da paylaşalım.

ÖSYM kendisi görsün diyorum çünkü o okulda sınıflarda ÖSYM’nin kameraları varmış. Bu kameraları inceleyebilirler.

Yaklaşık 500 öğrencinin bir yıllık hatta ve hatta birkaç yıllık emekleri heba edildi. Bir tek sorunun bile önem taşıdığı bir sınavda böyle bir hataya imza atanlar, uyarılara kulak tıkayanlar çözüm bulmaları, hakları teslim edilmesi gerekirken hak aramak zorunda kalan yine öğrenciler oluyor, veliler oluyor.

Yasal süreci başlattı veliler. Fakat bu çok yanlış ve ayıp. Çünkü onları uğraştırmak yerine ellerindeki kayıtları inceleyip sonuca varabilecekken, mağduriyeti buna göre gidermesi gerekirken böyle vatandaşı hem mağdur edip hem de uğraştırmak, hakka, hukuka, hakkaniyete sığmaz.

Devletin kurumları vatandaş için vardır. Vatandaşa zulmetmek değil onlara hizmet etmek için vardır.

ÖSYM’nin bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Sonuçlar açıklandıktan sonra atılacak adımlar, yargıdan gelecek karar doğrultusunda alınacak tedbirler mağduriyeti daha da arttıracaktır. Tıpkı SBS sınavında yaşananlarda olduğu gibi…

Bu arada soruları yayımlamamakta ısrarını sürdüren ÖSYM bu soruları yayımlayanlara da altından kalkamayacakları meblağlarda davalar açmaktadır.

ÖSYM devletin kurumu mudur? Özel bir şirket midir? Devlete millete hizmet için mi kurulmuştur yoksa ticari bir amaçla mı kurulmuştur?

Yayımladığı sorularda bile hatalı soru olduğu tespit edilmişken yayımlanmayan sorularda hata olmadığını kim iddia edebilir? Soruları tek bilen ÖSYM olduğuna göre onların açıklaması ile mi yetineceğiz? Soruları da onlar hazırladıklarına göre güvenmek mümkün mü?

Gerçekten tamamen kapalı bir kutu haline gelmeye, çelişkiler ülkesi olmaya başladık. Önce vatandaşı ilgilendiren tüm belgeler şeffaf olsun diye 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanununu çıkardık şimdi de başka bir kanunla ÖSYM soruları hariç diyoruz…

MAKSUT BALMUK ogrenci-gozyaslari

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :