Dolar : Alış : 32.4527 / Satış : 32.5111
Euro : Alış : 34.8255 / Satış : 34.8882

HAVA DURUMU
hava durumu

istanbul

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 25 Kategoride 648 İçerik Bulunuyor.

HABER

ALADAĞ FELAKETİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!

20 Temmuz 2017 - 473 views kez okunmuş
Ana Sayfa » Basın Açıklamaları»ALADAĞ FELAKETİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!

Ülkemizde, yaşanan felaketlerin açtığı yaralar sarılıp iyileştirileceğine, o yaralara tuz basan yargılama süreçleri yaşanmaktadır. Ne yazık ki bunun son örneği Aladağ Davası’nın son duruşması olmuştur.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Sendika Genel Merkez avukatımız da hazır bulunmuştur. 

Hatırlanacağı üzere; 29 Kasım 2016’da, devletin yoksul öğrencilerine barınacak bir yurt sağlamadığı Adana Aladağ’da, denetimsiz bir özel yurtta çıkan yangında, 11’i öğrenci toplam 12 kişi yaşamını yitirmiştir. Bu facianın sorumlularının yargılanacağı umuduyla kamuoyunun yüzünü döndüğü davada ise üzücü gelişmeler yaşanmıştır.

Mahkeme, mağdur ailelerin yanında yer almak isteyen aralarında sendikamızın da bulunduğu demokratik kitle örgütlerinin katılma taleplerini reddetmiş, dahası, daha önce müdahilliği kabul edilen baroların da müdahil sıfatıyla katılması kararından geri dönmüştür.

Sanıklar ve belli çıkarlar nedeniyle onların incinmesini istemeyen bazı çevrelerin, mağdur ailelere verilen destekten gördüğü rahatsızlık, ne yazık ki mahkemede karşılığını bulmuştur.

 Mağdur ailelerin sürekli tehdit edildiği, davadan vazgeçirmek için her türlü yola başvurulduğu bir ortamda mahkemenin bu yöndeki kararı üzücüdür.

Ancak davanın takipçisi olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Eğitim-İş olarak mağdur ailelere ve avukatlarına her türlü desteği sunacağız. Genel Merkez Hukuk Büromuz, barolar ile birlikte mağdur aile avukatları yanında davalarda yer almaya devam edecektir.

Yaşanan bu acı olayın münferit bir hadiseden ibaret olmadığı, yanlış milli eğitim politikalarının birer sonucu olduğunu ve bu politikalar değişmedikçe bu felaketlerin kaçınılmaz istikametler olduğunu söylemeye devam edeceğiz.

Bu davada sorumluların ve ilgili kamu görevlilerinin en ağır şekilde cezalandırılmasının, benzer felaketlerin yaşanmasının önüne geçebilecek bir hamle olacağının, caydırıcılık unsurunun kıymetinin altını çiziyoruz.

Mağdur ailelerin yanındayız ve Eğitim-İş olarak hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Daha gencecikken bu acı ölüme itilen yavrularımız, onların yakınları ve bu felaketle vicdanı yaralanan tüm Türkiye için, adalet istiyoruz!

 

Merkez Yönetim Kurulu

Bu yazıyı paylaş
İlgili Terimler :